Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 12:40 - За слабостта на политиците ни...
Автор: bapha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13047 Коментари: 23 Гласове:
38

Последна промяна: 13.09.2012 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Лесно ще познаеш слабостта.
Само гледай кой кого обвинява за провалите..."
 




   "Слабостта е порок", би казала баба ми.     "Повечето хора крият слабост с агресия, други търсят съжаление. Вие като малки минахте през период на крайна агресия, но с времето явно намерихте пътя си. Или сте открили друг начин да компенсирате... Лесно ще познаеш слабостта. Само следи кой кого обвинява за провалите". Това пък са редове от писмо до мен.
   "Компенсацията е защитен механизъм, чиято цел е да покрива съзнателно или несъзнателно слабост, фрустрация, желания, чувства на неадекватност или некомпетентност в една насока на живота чрез задоволяването на нагоните или безупречността в друга насока на живота." споделя Уикипедия по темата. 
         От догодина няма да сме най-бедната държава в ЕС. Това ни обещаха "управляващите". "Ще имаме по-добър живот, високи доходи, магистрали и зали."  

     Обещанията, според мен, са  вид компенсация. За да не се говори за миналото. Защото в идната година "правителството" ще постигне повече отколкото в изминалите три четвърти от мандата. А заговори ли се за миналото, се случва това:    "Премиерът Бойко Борисов обвини Тройната коалиция за повишението в цените на електроенергията с 13% и определи Законът за ..."    "Премиерът Бойко Борисов отново обвини тройната коалиция за високите цени..."    "Бойко пак обвини Тройната коалиция за борчовете на държавата ..."    "Бойко Борисов в типичният си стил обвини тройната коалиция, защото, според него, тя е виновна за сключените договори с фирми, ..."    "министър-председателят Бойко Борисов нарече проекта "Белене" балкански трик и обвини тройната коалиция, ..."     Миналото... Слабостта... Но спокойно, от догодина...       Някак ми е много болно, когато виждам какво става. Не само горе, "по високите етажи на властта". Когато Олимпиадата свърши, се изписаха хиляди статии и постове за проваленият български спорт, за плановете за следващите Олимпиади и каква свиня е Станка Златева. Но тя постигна най-много за България и тя единствено каза:    "ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ"    Не ме интересува колко дебела, проста и т.н. е Златка Станева. Не я познавам въобще. Но ако тя днес ми каже "Гласувай за мен", ще гласувам. Защото вярвам, че когато не може нещо, не е компетентна, ще каже "не мога". Защото тя знае, че успехът е труд и постоянство. И може да научи "властимащите" на много неща. От хилядите спортисти, делегати, треньори и "отговорни лица", Станка Златева единствена потърси вината в себе си и ме спечели.          За сметка на това финансовият ни министър, след няколко доклада от страна на ЕС и безумната олелия в държавата ни, събра смелост да обвини Холания, че още не сме в Шенген! На нас всичко ни е наред, ама тъпите холандци, рийш ли? И, между другото, "пак" ще напляскаме руснаците...      Как след всичките   пожари,   изгубени пари по европейски програми,   нераздадени помощи,
  бездомните кучета,
  неизпълнени срокове и обещания  и още много проблеми в последните месеци, без нито едно адекватно решение, не се намери нито един (освен Станка Златева), който да каже "Не мога"??? 
 А скоро идват избори... Отваряйки вестник, попадам на:  "Станишев обвини управлението на ГЕРБ в некомпетентност и арогантство"...   Конкуренция в "Българската политика" има само сред "невинните"...   Слабостта...      Аз бих гласувал за Станка Златева...



Гласувай:
38



1. him - :)
13.09.2012 12:48
Златка Станева не е ли Станка Златева?
цитирай
2. bapha - хах,
13.09.2012 12:52

както казах, не я познавам :)))
поправих, благодаря ти :)
цитирай
3. kostas - Някак си ми допадна тази мисъл и за това я споделям. Станка или който и да е напоследък все от НИЩОТО ИЗЛИЗАТ...И ПАК НИЩО ...
13.09.2012 13:10

Сър Томас Мор, английски юрист, писател и политик ни е завещал: „Всеки, който съзнателно се опитва да бъде избран на обществена длъжност, автоматично е недостоен за това.“
цитирай
4. bapha - е, Костас
13.09.2012 14:14

ако една сребърна медалистка от олимпиада за теб е нищо... ами разминаваме се...

а цитатът пасва за БГ, определено...
цитирай
5. анонимен - от дончо
13.09.2012 14:30
аферим машаллах. голем си баце, много си голем, така да знаиш.
цитирай
6. bapha - аферим, Дончо...
13.09.2012 14:50
за къде ще съм без един като теб :)
цитирай
7. kostas - да bapha , разминаваме се .....
13.09.2012 14:56
Спорт и управление за мен са две различни неща ...и (за мен) да се подбира по необходимост е лош избор. Да те питам1 какво ще кажеш за Боян Радев -златен медалист??
цитирай
8. bapha - не знам какво да мисля, Костас...
13.09.2012 15:04

освен, че има зала в Националния исторически музей (!!!), кръстена на него, не знам много за Боян Радев...
цитирай
9. 4aiotgluhar4e - Бафа, никога няма да гласуваш за ...
13.09.2012 17:42
Бафа, никога няма да гласуваш за Станка. И не защото може да се замислиш, че има разлика между борба и управление, а защото тя е човек с всичкия си и знае за какво става. Свестните хора не се захващат с нещо, което не е тяхна работа.
Като ги гледам, тези, които се замерят с обвинения, си мисля, че може и да имат акъл, но достойнство нямат. А Станка със сигурност е по мъж от тях.
цитирай
10. анонимен - Докога, мила моя майно, ле другите ...
13.09.2012 18:02
Докога,мила моя майно, ле другите ще са виновни!Недай си боже още един мандат на този гъотверен,тогава 8 години ще слушаме този рефрен "другите са виновни"!А пропо напоследък се наслушахме и на думичката ГЬОЛ.Дали защото е ГЬОТверен,или ГЬОНсурат?
цитирай
11. bapha - хах, 4aiotgluhar4e
13.09.2012 18:25

то май не е трудно да е "по-мъж от тях" :)
без Бойко де, оня е мъж за трима :)

ае поздрави :p
цитирай
12. анонимен - 666! СУПЕР...
13.09.2012 20:00
....АКО ШТЕШ БАТЕ ГЛАСУИ ЗА ГОСПУД...ПА НИШТО НЕМА ДА СТАНЕ....ТУКА Е

ИЗМИСЛЕН УНИКАЛЕН НАЧИН ЗА УПРАВЛЯЕМ ХАОС...!
цитирай
13. toshotoshev - Станка Златева, доколкото знам, ...
13.09.2012 22:06
Станка Златева, доколкото знам, няма да се кандидатира за нищо ...

Ти, обаче, .. и такива дървени философи като теб

като нищо пак ще ни докарате АГАТА Доган на власт,

пак да се плези и облизва по телевизията ...

и да - да разпределя порциите.
цитирай
14. анонимен - от дончо
14.09.2012 08:51
тошо, нито доган става, нито тиквата бойко става, нито станишев или костов, мафията си е все на власт. разликата обаче между бойко и станишев да речем е че бойко е прост като галош и разбира единствено как да си прави ПР.
цитирай
15. voxpop - Здрасти ВАРНА,
14.09.2012 09:24
Само млади, необвързани и некорумпирани хора като теб и връстниците ти, както и по-младите от вас, могат да обърнат палачинката.
Не се вторачвайте в отдавна компрометираните властимащи в парламента.

Социалисти, гербери, червени, жълти, сини, лилави и зелени - ако не всички, то огромната част от тях са за затвора.

Не се лъжете и вие като нас да скачате по площадите, за да доведете удобната поредна партия.

Не чакайте някой да ви каже за кого да гласувате!

Не се подлъгвайте и по новите(стари) лица, които в момента са извън парламента, но основните медии рекламират като нови и отново точат вампирски зъби, за да ги впият в обезкръвения народ.

Колкото млади и образовани, активни и читави хора сте останали в България, обединете се и създайте съвършено ново сдружение, бъдете настоятелни и будни и действайте бързо, защото месеците се топят... Няма време нито за хленчене, нито за умозрителни красиви разсъждения, нито за купони!

Ако вие покажете, че като млади хора имате воля за промяна, ние, вашите по-големи братя и сестри, майки и бащи, баби и дядовци, ще ви подкрепим безрезервно.
Нормалните хора хора в България искат да живеят цивилизовано.

В парламента няма действаща алтернатива. Извън него тя не е в "новите" чучела
с напомпан рейтинг.
Тя е само и единствено във ВАС - не губете шанса си!
цитирай
16. injir - Спортистката, която донесе оли...
14.09.2012 09:40
Спортистката, която донесе олимпийско сребро, се занимава с това, което умее. За разлика от политиците, които се занимават с това, което не умеят.
цитирай
17. drebosycheto - Вампе ...
14.09.2012 10:03
Вчера те мислех, къде си се затрил - а ти си бил на Олимпийските игри .
Те за това не станали големи спортисти - политиците , ама да ходят да режат лентичките много ги бива - БаСи.
И аз мога да се пробвам да гласувам тогава.
бай Тъ уей - пара олимпийците се представиха също доста добре ! :)
цитирай
18. анонимен - Юруш на маслините. Забранена ст...
14.09.2012 10:26
Юруш на маслините. Забранена статия на Евгений Дайнов

Автор: Евгений Дайнов Публикувана на 6 март 2012 в 13:03

* Тази статия не беше публикувана в голям столичен всекидневник. OFFNews.bg я препечатва от блога desnite.eu със съгласието на г-н Евгений Дайнов, който отсега нататък ще бъде редовен автор в OFFNews.bg. Публикувана е на 4 март 2012 година.
Каква беше разликата между ГЕРБ и тройната коалиция?
При тройната коалиция правила нямаше, чиновниците крадяха, държавната машина работеше за Батковци и Братковци, от Брюксел се караха и спираха пари, местни дерибеи тормозеха народонаселението, а мутрите застрояваха защитените територии. ГЕРБ беше избран, за да спре краденето, да вкара мутрите в затвора, да помогне на почтените бизнеси, да отшие олигарсите от държавната трапеза, да защити гражданите от монополите и от дерибеите, да направи реформите (т.е. държавната машина да заработи за гражданите) и да вкара България в сърцето на Европа – в Шенген и в еврото.
Така беше. Отдавна. Днес вече е друго. ГЕРБ навлезе в нов исторически етап.
След всички фанфари правителството се отказа от реформите. Пушилката се слегна и отдолу лъсна истината.
Чиновниците крадат. Особено крадат онези, които не си вършат работата. Заради които от ЕС ни се карат и ще ни съдят да им платим едни 800 000. Стартирали са наказателни процедури за липсата на единен център за наводнения, за екологични неразбории; скоро ще стартират още. Предстоящият доклад за напредъка ще бъде убийствен. А Шенген и еврото правителството ще види, когато си види ушите.
Мутрите не са в затвора. Напротив, подновиха си въоръжените разправии по кръчми, кръстовища и гаражи. Почтените бизнеси са притиснати от дерибеи, монополи и чиновници. Големите световни компании бягат към Румъния – “Сименс” е само последният пример.
Има нови Батко и Братко. Докато ни хвърля отрязаните глави на чиновници с бонуси, правителството предприема конкретни действия и законодателни инициативи, които да бетонират определени хора и техните интереси. Имената се знаят, интересите – също.
Да започнем от действията.
Правителството завари скандална ситуация, при която парите на държавните организации – нашите с вас пари, уважаеми – са концентрирани само в Корпоративна банка. Която пък финансира медийния монопол на лакеите на властта. ГЕРБ не само не спря, но задълбочи скандала. Продължи да дава същите пари на банката, но добави и нови – за саниране, например, за застраховане на тотото. Пусна я да купи “Булгартабак”. И пр. Затова правителството е разследвано от ЕС за неправомерна държавна помощ. Ние ще плащаме глобите, както сега плащаме на клакьорските медии.
Правителството също така завари ситуация, при която цели сектори не искаха европейски пари, за да избегнат европейския контрол. Въпреки самохвалството на съответните министри, тази ситуация продължава. Няма да се използват парите, например, по програми като човешки ресурси, административна реформа, екология и подобни. Защо? Защото тук са парите за хората, бизнесите и техните сдружения. Държавата прави по-лесното – взема ЕС-парите, които са за нея. Но и тях не взема особено.
Дълбоко не я интересуват, например, огромните средства за модернизиране на железниците. България е единствената страна в Европа, която няма одобрена от Брюксел ЖП стратегия. Следователно – няма да има парите. Следователно – няма да има стандартизация, трансфер на технологии, нито – последваща поддръжка от местни фирми.
Да не говорим, че търговете са направени така, че да гонят европейските компании. Договорите предимно отиват в една, нарочно създадена българска фирма. Телекомуникационните проекти също имат предимно един адресат и той не е престижна европейска фирма.
България е и единствената страна в ЕС, в която нито една от големите европейски жп фирми няма представителство. Защо? Не ги щем. Имаме си. България единствена не се кооперира със съседните страни за модерни железници.
А България е страната с най-много европейски жп коридори – пет на брой. Само покрай тях икономиката може да се вдигне и модернизира. Да, ама не. Искаме ски писти и голф игрища.
Законодателните намерения вървят в същата посока – юруш на маслините.
Поправката „Витоша ски” гарантира безнаказаното изсичане на гори из цялата страна. Махнаха директора на Витоша, който я пазеше от изсичане и взривяване. А политиката на премиера я чухме: „Витоша да стане като Банско”. И Камен бряг да стане като Слънчев бряг… А според аграрния министър, в България имало прекалено много гори.
В Министерския съвет отлежава документ за изваждането на 12% защитена територия от парк Пирин – обект на ЮНЕСКО. Това ще узакони заграбените от парка ски-територии и ще отвори вратите за още.
Готви се законова поправка, според която всеки, който се сети, ще може да обяви обекта си за приоритетен и така да избегне необходимостта да го вкарва в общ устройствен план. Всеки ще си обяви ски пистата, голф игрището, хотела и пр. за приоритетен.
Премиерът сподели и желанието си да разтовари държавата от контрола върху акваториите на реките и морето. Общините да се оправят. И те ще се оправят. Всичко ще бъде узаконено – пристана на братя Диневи, „Златна перла” и пр. И ще се пръкнат нови такива навсякъде, където има вода и гора.
За приятелите на властта, държащи монопола върху горивата, захарта и т.н. изобщо да не отваряме дума. Те са си добре от самото начало на мандата.
Пак питам: Каква беше разликата между ГЕРБ и тройната коалиция?
цитирай
19. demonwind - Добре си го казал...
14.09.2012 11:40
Само дето догодина ако Гойко вземе че спечели отново (нищо чудно, предвид факта, че повечето от гласоподавателите, които ще отидат да гласуват, ще си продадат пет години от живота срещу хартийка с цифрата 50 на нея), кого ще обвини? Но вече знам - достатъчно е нагъл, за да хвърли цялата вина на Барозу, холандците и въобще целия ЕС. Само дето накъде ще трябва да слага наколенките, защото пари от ЕС за магистрали НЯМА и НЯМА И ДА ИМА (всъщност имаше, но "братя" Галеви, "крокодилите" и доста други ги изядоха - просто ЕС ги отряза), а резервът е на свършване (ако вече не са пипнали и пенсионния фонд).
Аз бих се кандидатирал за политик, но както каза ти, ако сега изляза пред хората, ще им кажа, без да обвинявам никого - това е реалността, която виждате. Ако ви кажа, че ще се оправим за четири години, значи ще ви излъжа откровено. Напротив, ще става по-зле и по-зле. Но ако имам поне частица от доверието ви, то ще се опитам да направя живота ни по-хубав.
И толкова. Защото който даде гръмки обещания, а после си измие ръцете с тези преди него, не е мъж, а едно друго нещо, дето се споменава в мръсните вицове.
Апропо, догодина няма да сме най-бедни в Европа, тези дни ЕС ще вземе решение да приеме Молдова и Албания от 1 януари 2013 г. ;)))))))
цитирай
20. kite333 - Ще гласуваш, ама
14.09.2012 23:01
няма да се кандидатират такива като нея.
Поздрави Баф :))
цитирай
21. malkiatprintz - Абсолютно е прав: от догодина няма ...
15.09.2012 04:36
Абсолютно е прав: от догодина няма да сме най-бедните в ЕС, а ще сме най-бедните в Европа, а от по-догодина - и в Евразия. Също така Боко е напълно прав, когато казва: "Ще имаме по-добър живот, високи доходи, магистрали и зали." Да не си мислиш, че с това "-ме" има предвид и нас?
цитирай
22. pevetsa - БЛАГОДАРЯ!
28.09.2012 11:20
БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
23. dorichela - Виж ся. . Ганьо знае всичко! Няма ...
01.10.2012 01:36
Виж ся.. Ганьо знае всичко! Няма такова, дето да му се опре. Ако случайно не знае, то има негов човек, който знае и му е казвал, та оттам и той знае. Нъл' знайш?!
А Станка е голяма. Но за жалост никога няма да може да гласуваме за нея, защото тя знае къде е добра - в спорта, не в политиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bapha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1966502
Постинги: 148
Коментари: 6571
Гласове: 20531
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031